Kansen voor startende zelfstandigen in de ICT

Unieke kans voor startende zelfstandigen die komen uit een uitkeringspositie.
Ontvang nu een scholingsbudget van € 7500,- en gratis begeleiding naar werk als zelfstandige in de ICT!

Aanmelden

Omscholing naar de ICT met Digipower

Het aantal ICT-vacatures stijgt snel. Werkgevers in de ICT zijn dringend op zoek naar gemotiveerd personeel. De verwachting is dat de stijging in ICT vacatures aanhoudt en dat het aantal banen én vacatures in de ICT de komende jaren alleen maar toeneemt.

De overheid stimuleert het instromen van werklozen in de ICT om een tekort aan ICT personeel te voorkomen. De overheid heeft met dit doel subsidie voor scholing en begeleiding beschikbaar gesteld voor werklozen die willen starten als zelfstandige in de ICT. Je komt in aanmerking als je:

– nu werkloos bent en wil starten als zelfstandige in de ICT;
– nu werkende bent in loondienst of als zzp-er en in afgelopen periode van 3 jaar een keer een uitkering hebt ontvangen.
– nu een werkende bent en geen opleiding hebt afgerond op mbo niveau of hoger. Je hebt bijvoorbeeld een diploma op het niveau vmbo, havo, vwo en praktijkonderwijs of geen diploma.

Werkenden zijn flexwerkers, werknemers in loondienst of zijn als zelfstandigen werkzaam als ZZP’er.

Het project REACT-EU biedt enthousiaste kandidaten een gratis opleidingstraject ter waarde van € 7500,- aan inclusief coaching en begeleiding naar werk als zelfstandige in de ICT.

De IT Management Group (ITMG) is een sterke speler op het gebied van opleiding en begeleiding naar werk en heeft de afgelopen jaren al veel deelnemers kunnen ondersteunen bij hun zoektocht naar een (nieuwe) functie in de ICT.

Voor het project REACT-EU zijn 500 opleidingsplekken beschikbaar. Er is op dit moment nog ruimte in het subsidiebudget maar de ruimte is beperkt dus wees er op tijd bij om zeker te zijn van een kosteloze training.

In het project REACT-EU bekijken we welke richting in de ICT het beste bij jou past en maak je vervolgens de keuze uit één van onze functiegerichte opleidingstrajecten.

Programma REACT-EU

Het programma bestaat op hoofdlijnen uit drie stappen:
1. Intake, waarin het programma en de voorwaarden voor deelname worden besproken;
2. Opleidingstraject, waarbij jouw kennis op peil wordt gebracht door het volgen van een functiegericht opleidingstraject;
3. Begeleiding en coaching, om aanvullende vaardigheden aan te leren of om in contact te komen met werkgevers.

Planning REACT-EU

Nadat jouw aanmelding is binnen gekomen starten we met een telefonische intake. Als je aan de voorwaarden voldoet wordt er een gesprek ingepland met één van onze loopbaanadviseurs. Samen met de loopbaanadviseur maak je een keuze voor een opleidingstraject. Het programma REACT-EU loopt van 20 juni 2022 tot 30 maart 2023. Binnen deze periode worden alle activiteiten afgerond.

De planning voor de start van de telefonische intake is op dit moment 20 juni 2022.

Opleidingsmogelijkheden REACT-EU

Je kunt binnen het programma REACT-EU kiezen voor verschillende opleidingstrajecten.

1. Certified ICT Office Support
2. Certified Functioneel beheerder
3. Certified Medewerker ICT Support
4. Certified Medewerker Project Support
5. Certified Python Developer
6. Certified Javascript Developer
7. Certified Java Developer
8. Certified C# Developer
9. Certified Agile Servicemanager
10. Certified Informatieadviseur
11. Certified Data Engineer
12. Certified IT Architect
13. Certified Security Engineer
14. Certified Agile Tester
15. Certified Scrum Master
16. Certified DevOps Engineer

Binnen de opleidingstrajecten volg je de ICT trainingen die op dit moment bij werkgevers erg populair zijn. Daarnaast ondersteunen we jou met coaching en netwerk- en adviesvaardigheden. Iedere module wordt afgerond met een bewijs van deelname. Een aantal modules wordt afgesloten met een examen en bijbehorende certificering (zie opleidingstraject).

Voorwaarden deelname REACT-EU

Om in aanmerking te komen voor een gratis opleidingstraject en begeleiding naar werk ter waarde van € 7500,- zijn de volgende voorwaarden van toepassing:
1. Je bent 18 jaar of ouder;
2. Je bent nu werkloos bent en wil starten als zelfstandige in de ICT of
je bent nu werkende in loondienst en je hebt de afgelopen periode van 3 jaar een keer een uitkering ontvangen of
je een werkende bent en geen opleiding hebt afgerond op mbo niveau of hoger. Je hebt bijvoorbeeld een diploma op het niveau vmbo, havo, vwo en praktijkonderwijs of geen diploma.
3. Je hebt ruimte om overdag of in de avond tijd vrij te maken om te besteden aan opleiding, begeleiding en coaching.

Bemiddeling naar een nieuwe functie of beroep in de ICT

Het REACT-EU traject wordt afgesloten met een certificaat van het door jou gekozen opleidingstraject. Tijdens en na afloop van het traject zal ITMG jou ondersteunen bij de stap om als zelfstandige te werken in de ICT. Ook zullen wij je ondersteunen bij jou zoektocht naar het werken in de ICT en desgewenst bemiddelen. Er is geen verplichting om op deze bemiddeling in te gaan. Andersom is er vanuit ITMG geen baangarantie. Uurtarief en andere arbeidsomstandigheden zijn afhankelijk van de functie, de mogelijkheden en toekomstige werkgever.

Aanmelden voor REACT-EU

Referenties

Wil je meedoen met het programma REACT-EU? Klik dan op de knop ‘Aanmelden’ en vul het formulier in. Er zijn voor jou als deelnemer geen kosten aan verbonden. Je kunt op meerdere momenten per maand instromen. Het aantal plekken is beperkt, dus schrijf je snel in om zeker te zijn van een plek!

Contact

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op. We staan jou graag te woord.

Aanmelden

FAQ Omscholen met REACT-EU


Welke opleidingen of beroepen zijn mogelijk?

Er zijn verschillende opleidingen mogelijk. In jouw ontwikkeladviesgesprek kijken we welke opleiding en beroepen het best bij jou passen. De opleiding bestaat altijd uit een theorisch gedeelte en een praktijk gedeelte. De opleidingen zijn veel gevraagd in het betreffende vakgebied. Veel opleidingen sluiten af met een marktconforme certificering zoals ITIL Foundation, BiSL Foundation, ISO27001 Foundation.

Hoe weet ik welke ICT opleiding of functie voor mij geschikt is?

Tijdens het ontwikkeladvies gesprek wordt een arbeidsscan uitgevoerd en nemen we jouw vaardigheden, competenties en interesses door. Op basis van de arbeidsscan en ontwikkeladvies gesprekken achterhalen we welke functie of werk in de ICT het best bij jou past. In het onderdeel begeleiding naar werk gaan we verder in op de details. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de gewenste werkomgeving zoals zorg, gemeente, overheid, etc.

Ik zit in de WW en ontvang een uitkering van het UWV, is het programma dan ook voor mij geschikt?

Het Digipower programma richt zich op werkenden in loondienst of zzp-ers. U moet een contract of KVK nummer kunnen overleggen. De IT Management Group heeft wel andere mogelijkheden voor het omscholen van mensen met een UWV uitkering. Kijk voor meer informatie op UWV Scholingsbudget of contact op met de IT Management Group.

Wat is het verschil tussen jullie omscholingstraject en omscholingstrajecten van andere bedrijven zoals LOI en NCOI?

Opleidingen binnen de omscholing van de IT Management Group richten zich behalve op de theorie ook op de praktijk. Trainers en coaches betrokken bij de omscholing zijn werkzaam in de vakgebieden waarin ze de opleiding verzorgen.

Op welk niveau zijn de opleidingen?

De opleidingen en beroepen zijn gericht op mbo + en hbo niveau. Je kunt meedoen als starter in de ICT richting een beroep als Functioneel beheerder, Applicatiebeheerder of een beroep als Servicedeskmedewerker maar ook als je al werkzaam bent in de ICT en je wilt bijscholen naar een beroep als Informatieadviseur of beroepen als Data Analyst en Data Engineer.

Is er een garantie op werk of op een baan?

Wij geven geen garantie op werk of op een nieuwe baan. Wel doen wij ons best om jou te begeleiden naar een beroep of werk in de ICT of ondersteunen we jou bij het solliciteren op een vacature. We bekijken continu welke beroepen het meest kansrijk zijn en in welke beroepen de meeste ICT vacatures zijn en stemmen daar de opleidingen op af.

Zijn de gesprekken en trainingen klassikaal of online?

De gesprekken kunnen zowel online als klassikaal plaatsvinden. Op het moment dat de coronasituatie het toestaat, hebben wij een voorkeur voor klassikale opleidingen. Mocht het voor u niet mogelijk zijn om fysiek in de training aanwezig te zijn, dan kunt u klassikale training online volgen.

Referenties projecten IT Management Group

IT Management Group heeft ruime ervaring met het opleiden van mensen naar een beroep in de ICT of het bijscholen van mensen van het ene ICT beroep naar een ander (duurzaam) ICT beroep. Hieronder een tweetal ervaringen van kandidaten van het project DIA-ESF.
Referenties
Meer weten over ervaringen van onze kandidaten? Kijk dan ook eens op onze Make IT Work pagina.

Het programma Digipower is mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid middels de regeling Nederland leert door.